Hrdý Hamilton o víkendu sledoval závodní debut svého bratra

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton byl o víkendu hrdým divákem, když se jeho mladší nevlastní bratr Nicolas poprvé posadil do vozu a závodil v juniorské sérii silničních vozů v Brands Hatch.

Devatenáctiletý Nicolas Hamilton, který dříve prodělal mozkovou obrnu, sice skončil v obou závodech Renault Clio Cupu o víkendu poslední, ale zajížděl konkurenceschopné časy.

"Dnes jsem usedl do vozu teprve posedmé a na nejrychlejšího pilota jsem ztrácel méně než sekundu," řekl reportérům poté, co byl v neděli klasifikován jako 15. V sobotu skončil o tři místa lépe.

Lewis Hamilton chtěl svého bratra podpořit, a tak si před závodem v Malajsii odskočil do Británie. Během svého výletu urazí 21 000 km.


Nicolas a Lewis Hamiltonovi (© foto: Lewis Hamilton)

"Nedokážu si představit, jak hrdý je můj otec, ale já jsem neuvěřitelně hrdý. Po celou dobu závodu jsem se usmíval," uvádí pilot Formule 1. Jejich otec Anthony, který se nyní stará o Paula di Restu, také letěl po Velké ceně Austrálie rovnou do Británie.

Pro Nicolase byla pouhá účast v závodě obrovským úspěchem: "Když jsem ve voze, je to pouze na mě. Sám se rozhoduji a musím si s tím poradit. Momentálně si ze svého umístění nic nedělám, protože závodím proti lidem, kteří mají mnohem větší zkušenosti.

Auto je v pořádku, neudělal jsem ze sebe blázna. Jsem rád, že lidé chápou, že jsem nováčkem. Má hora je vysoká, ale stáhnout ztrátu ze 4,5 sec (při testech) na 0,9 sec při závodě je hodně dobré," dodává Nicolas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy