Red Bull: Snadná vítězství letos nečekáme

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle Christiana Hornera nebude Red Bull v letošním roce tak dominantním týmem, jak někteří po úvodním podniku v Austrálii předpovídají.

Sebastian Vettel přitom v Melbourne vyhrál kvalifikaci rozdílem třídy - druhého Lewise Hamiltona za sebou nechal o 0,8 sekundy, Fernando Alonso na McLaren ztratil dalších 6 desetin sekundy.

Podle Hornera Red Bull ale snadné vítězství nečeká. "Plně pochybuji o tom, že by to tak bylo. Víme, že Jenson Button, Lewis Hamilton a Fernando Alonso budou v následujících závodech velmi konkurenceschopní," uvádí pro BBC.

McLaren i Ferrari podle něj udělají v příštích závodech obrovské pokroky ve výkonnosti, díky čemuž se jeho týmu vyrovnají: "Nemůžeme podceňovat naše soupeře. Ferrari s jejich tradicí, kvalitou personálu a zdroji, budou s Fernandem opět velmi silní, možná už v příštím závodu.

A viděli jsme, jaký pokrok učinil McLaren po bídných výkonech [během předsezónního testování], až po rychlost, kterou po určitých úpravách předvedli [v Austrálii]."


Byť to pro Red Bull nemá být lehké, Horner věří, že se díky vývoji před svými rivaly udrží: "V podstatě to letos budou závody ve zbrojení v oblasti vývoje a navyšování výkonnosti vozů. Nepovažujeme nic za jisté, nemá smysl polevovat, protože bychom si mysleli, že jsme konkurenceschopní - nadšeně budeme stavět na výkonnosti, kterou jsme předvedli o víkendu v Melbourne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy