Renault věří v další stupně vítězů

Renault | foto: Lotus F1 Team

Pro Renault dopadla Velká cena Austrálie velice dobře, Rus Vitalij Petrov dojel na třetím místě. Tým věří, že by se výsledek mohl v Malajsii opakovat.

Po nehodě Roberta Kubicy v rally se týmu Renault moc nevěřilo, to ovšem vyvrátil Vitalij Petrov, když v Melbourne dojel na třetím místě. A jelikož tento výsledek rozhodně nepůsobil jako náhoda, věří šéf týmu, Eric Boullier, že by Renault mohl podobného výsledku dosáhnout i během VC Malajsie na okruhu Sepang.

"Začínám našemu autu opravdu věřit," řekl Boullier. "Do Malajsie přivezeme vylepšené auto." Na otázku, jestli by mohl díky tomuto vylepšení Renault být lepší než Ferrari, odpověděl: "Myslím, že už k tomu nemáme daleko."


Je možné, že za dobrou výkonností Renaultu stojí hlavně revoluční systém výfuků, které ústí na předních částech bočnic vozu. Boullier si tento systém velice pochvaluje a vzpomíná, jak během vývoje vozu s Jamesem Allisonem řešili, jestli ho nasadí.

"James mi v rozhodování hodně pomohl. Během vývoje vozu přišla klíčová etapa, kdy jsme museli určit, jestli se dáme konzervativní cestou nebo jestli nasadíme inovativní systém. Nakonec jsme dospěli k tomu, že to zkusíme. Nebylo to jen moje nebo Jamesovo rozhodnutí, k tomuto rozhodnutí jsme dospěli společně."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy