Hamilton: Red Bullu se křídla opět prohýbají

GP Abú Zabí | foto: McLaren

FIA by mohla být po několika závodech i letos požádána o to, aby se zaměřila na flexibilitu předních křídel Red Bullu. Podle Hamiltona to rakouská stáj začíná znovu přehánět.

Britský pilot v Austrálii při pozorování Sebastiana Vettela v Austrálii zvolal: "Viděli jste to křídlo?" Mechanici Red Bullu také věnovali spoustu času opravě předního křídla.

Dočkáme se letos znovu stejné písničky, jako minulý rok po Velké ceně Británie, kdy nakonec FIA mírně přitvrdila v oblasti testů flexibility předních křídel a podlahy?

Zvýšení zátěže po stranách při zkouškách z 50 na 100 kg při toleranci 2 cm nereprezentuje dostatečně podmínky na dráze, kde může na křídlo působit během jízdy tlak značně převyšující 400 kg.

Pro německý Bild Hamilton řekl: "Buď odstraníme mezeru v pravidlech, nebo to všichni okopírujeme." Podle něj díky takové flexibilitě může Red Bull získávat až půl sekundy na kolo.

Poradce Red Bullu Helmut Marko nad tím jen mávl rukou: "Je to stejná věc jako minulý rok. Zkoušejí to znovu a znovu, ale testy vždy projdeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 86 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy