Kolles: Zítra pojedou oba vozy

HRT | foto: HRT F1 Team

Podle šéfa týmu Hispania, Colina Kollese, by měl tým během zítřejšího třetího tréninku a kvalifikace bez problémů nasadit oba vozy, čehož nebyl během dnešních jízd schopen.

Vitantonio Liuzzi se dnes na trať podíval jen na jedno jediné kolo, dvě minuty před koncem druhého tréninku. Vůz Naraina Karthikeyana nedokázali mechanici uvést do provozuschopného stavu, proto si vůz F111 poprvé vyzkouší až zítra, pokud znovu nenastanou podobné potíže. Šéf týmu, Colin Kolles, věří, že tomu tak nebude a na trať se zítra dostanou oba vozy.

"Dnes jsme vyvinuli velké úsilí, ale oba vozy se nám připravit nepodařilo. Zítra však budou na trati oba vozy. Čeká na nás hodně tvrdé práce. Pokud jde o tým, rád bych všem poděkoval za dnešní práci. Jsem na ně hrdý."

Na tým HRT se lepí jeden problém za druhým, nemohli si vůz otestovat, protože byl připraven až během posledních testů v Barceloně, kam ovšem nedorazily tlumiče a nyní budou nuceni používat přední přítlačné křídlo z loňského vozu, jelikož nové neprošlo crash testy FIA.


V této podobě byl vůz F111 vidět téměř celý den, na trať vyjel až dvě minuty před koncem druhého tréninku.

Nicméně, podle Vitantonia Liuzziho je hlavní, že se povedlo odjet alespoň jedno kolo, které na okruhu v Melbourne odpovídá vzdálenosti cca 5 kilometrů. Tým tak ujel ještě menší vzdálenost, než loni během pátečních tréninků v Bahrajnu.

"I když jsme ujeli jen jedno kolo, je pro nás velice důležité, že se vůz vůbec dostal na trať," řekl Liuzzi, který se k týmu přidal po posledních testech v Barceloně. "Všichni v týmu vyvinuli velké úsilí aby se vůz dostal na trať. Pracovali dnem i nocí." (HRT využila jednu ze čtyř povolených výjimek z pravidla o zákazu práce na vozech během noci, tzv. noční klid). "Zítra snad konečně nasbíráme nějaká data."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy