Ecclestone: Todt je chudáčkem Maxem, FIA vtipem

gp singapuru | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone se ostře pustil do řídicího orgánu motosportu a jeho prezidenta Jeana Todta, kterého označil za "chudáčka Maxe" Mosleyho.

Francouz podle něj nemá na Formuli 1 žádný pozitivní vliv - bývalý šéf Ferrari se přespříliš snaží uspokojit FIA místo toho, aby myslel na fanoušky F1 a týmy.

"Jean Todt je chudáček Max. Cestuje po světě, což Max příliš nedělal, líbá děti a potřásá si rukama. Možná je to dobré pro FIA, ale my tohle ve Formuli 1 nepotřebujeme," cituje Ecclestona Daily Express.

Osmdesátiletý nejvyšší šéf F1 dává opět najevo také svůj nesouhlas se změnou motorů, která by měla přijít v roce 2013: "Není to Formule 1, vůbec to jako Formule 1 nezní." Nelíbí se mu ani letošní návrat KERSu: "Stojí to obrovské prachy. Nevím, co se tím dokázalo. Nemyslím si, že někoho zajímá, co či k čemu to vůbec je. Tyto věci mě štvou."

Pravidla by podle něj neměla diktovat FIA: "Pravidla bychom měli psát my [FOM] společně s týmy. Soupeři musí závodit a hodně investují. My také hodně investujeme. Pravidla bychom měli psát my a pak je dát FIA, která by měla zajistit, aby byla dodržována. Je to jako s policií - policie nepíše zákony a neříká, že máte jezdit 50 km/h. FIA je vtip," láteří Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy