Chandhok znovu v F1 - v roli rezervního pilota Lotusu

Chandhok, Karun | foto: Caterham F1 Team

Team Lotus potvrzuje Karuna Chandhoka na pozici svého testovacího pilota. Připojí se tak ke třetímu pilotovi Liuzi Raziovi a testovacím pilotům - k Davidovi Valsecchimu a Ricardovi Teixeirovi.

Lotus dá Chandhokovi příležitost během pátečních tréninků o závodních víkendech včetně hned toho prvního v Melbourne, na který se původně těšil Valsecchi (Davide se ale dočká v Malajsii). "Jeho technické informace a očividný talent poskytnou týmu hodnotné poznání toho, jak optimalizovat výkonnostní potenciál T128 na dráze," vysvětluje tento krok Lotus na svých stránkách.

Tony Fernandes indického pilota vítá: "Další skvělý den pro tým Lotus. Jmenování Karuna nám přináší nejen jeho ohromný jezdecký talent a zkušenosti z F1, které nám pomohou dále vyvíjet vůz, ale také přináší vřelou, velice profesionální osobnost, kterou v rodině týmu Lotus rád poznávám... Všichni v týmy se velmi těší na práci s Karunem. Nemůžu se dočkat, až uvidím zástupce indického národa v našem autě."


Chandhok své nové zaměstnání komentuje: "S týmem jsem již nějakou dobu o své reli u nich hovořil a jsem rád, že nyní můžeme potvrdit to, že budu jezdit za tým Lotus v roce 2011. Pracujeme nyní na upřesnění toho, kterých tréninků přesně se zúčastním.

Poté, co jsem s nimi strávil nějakou dobu během posledních předsezónních testů, si dobře všímám vášně, jíž všichni v týmu Lotus chovají vůči tomu, aby tým dostali zpět do čela F1. Jsou to pro něj velmi vzrušující časy a je mi opravdu ctí, že budu moci sehrát svou roli ve formování budoucnosti týmu.

Chtěl bych poděkovat Tonymu, Dinovi, Nasovi, Riadovi a Mikovi za důvěru, kterou ve mně projevují, a za šanci, díky níž mohu týmu pomoci se rozvíjet. Odvedu vždy to nejlepší, co je v mých silách, abych jim důvěru oplatil."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy