Alonso otevírá v Oviedu své sportovní centrum (+ foto)

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

V Oviedu v části Margal se včera sešlo kolem čtyř tisíc lidí, aby společně s Fernandem Alonsem oslavili možnost poprvé nahlédnout do nového sportovního centra "Complejo Deportivo Fernando Alonso" budovaného jejich oblíbeným pilotem.

Nový komplex obsahuje 1 390,5 m dlouhou motokárovou dráhu, plochu o velikosti 2500 m2 zasvěcenou praktickým cvičením silniční bezpečnosti a muzeum mapující sportovní kariéru dvojnásobného mistra světa Formule 1. Slavnostního otevření se zúčastnil prezident Asturie Vicente Alvarez Areces i prezident španělské federace motosportu, Carlos Gracia.

"Chtěl bych poděkovat úřadům v Asturii za to, že umožnily výstavbu tohoto zařízení. Dnes jsem vyzkoušel pouze povrch. Na skutečné otevření si budeme muset počkat do června. Tato trať by se mohla stát pro motokáry jednou z nejlepších na světě," řekl Alonso po ujetí několika kol na své dráze.

"Průměrnou šířkou dráhy se pohybuje mezi devíti a desíti metry, má dobře uspořádaný paddock, konfigurace zatáček napodobuje některé z nejzajímavějších zatáček z okruhů po celém světě - jako tu poslední z Valencie či esíčka v Suzuce - to jsou její silné stránky.

Jakmile to otevřeme, budeme pořádat lekce sportovního řízení, do nichž zapojíme školy z regionu Asturie, protože silniční bezpečnost je stejně důležitá jako ostatní předměty. Muzeum obsahuje auta a pamětihodné věci z nejlepších okamžiků mé kariéry," dodal pilot Ferrari.

Nadšení fanoušci včera přišli do nového sportovního areálu hlavně Fernanda povzbudit před jeho odletem do Melbourne - doma si totiž užíval svůj poslední volný víkend. Od pátku, kdy začne první volný trénink před Velkou cenou Austrálie, již půjde do tuhého. Začne velmi dlouhá sezóna, která vyvrcholí až 27. listopadu v brazilském Sao Paulu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy