Buemi a Alguersuari se Ricciarda nebojí

Alguersuari, Jaime | foto: Scuderia Toro Rosso

Ani jeden z pilotů stáje Toro Rosso se nebojí hrozby, kterou by pro ně mohl představovat testovací pilot Daniel Ricciardo. Alguersuari s Buemim se o svá místa rozhodně nebojí.

Daniel Ricciardo, další z velkých talentů juniorského programu Red Bullu, při testování mladých pilotů v Abú Zabí příjemně překvapil svou rychlostí, přesto z něj však Sebastian Buemi ani Jaime Alguersuari nemají strach. Ricciardo, jehož smlouva s juniorským týmem Red Bullu zahrnuje odstavec o tom, že bude v vozem italské stáje pravidelně nastupovat do pátečních tréninků, by případně mohl jednoho z dosavadních pilotů stáje nahradit, pokud by nepředváděl předpokládané výkony. Ani jeden z nich však necítí z Ricciardovy strany žádný tlak. Naopak, v týmu ho vítají.

"Jsem rád, že máme Daniela v týmu," řekl na Australanovu adresu Jaime Alguersuari. "Je velice rychlý, což potvrdil v testech, a bude tedy pro tým velkým přínosem, navíc se bude moct předvést v pátečních trénincích, bude získávat cenné zkušenosti. O své místo se ale nebojím, koneckonců, mám to ve svých rukou a záleží tedy jen na mě, jestli si mě tým ponechá nebo ne. Ano, malý tlak cítím, ale to nikdy není na škodu."

Se svým kolegou souhlasí i druhý pilot stáje, Buemi. "Alespoň budeme mít určité srovnání. Daniel je opravdu rychlý, což prokázal při testech s Red Bullem, s vývojem může pomoct, i když bude jezdit jen v trénincích."


Toro Rosso má s nahrazováním svých pilotů během sezony zkušenosti, takto se v roce 2007 dostal do kokpitu Sebastian Vettel, který nahradil pomalého Scotta Speeda, nebo Jaime Alguersuari, který nahradil Sebastiana Bourdaise.

Podle Buemiho, který vstupuje do své třetí sezony v italském týmu, by však Toro Rosso mělo brát v potaz také hodnotu zkušeností: "Pokud neustále měníte jezdce, tým ztrácí, protože nějakou dobu trvá, než se nový jezdec přizpůsobí týmu, případně i tempu Formule 1, pokud jde o úplného nováčka. A ztratit celou sezonu s pomalým pilotem přeci nikdo nechce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy