Hamilton o jízdě na nových pneumatikách: Pomalé, až to bolí

McLaren | foto: McLaren

Ačkoliv Martin Whitmarsh Pirelli brání a vyzývá ostatní, aby byli opatrnější v tom, jak se vyjádří na adresu nových pneumatik, Lewis Hamilton si servítky nebere.

Pro britský Guardian opět zkritizoval letošní obutí monopostů, jehož nízká životnost přispěje ke zpomalení vozů: "Ve voze je třeba více přemýšlet. Zdá se, že Formule 1 zpomalila. Vozy jsou během závodní vzdálenosti pomalejší. Minulý rok jsme se museli snažit, aby pneumatiky kvůli většímu množství paliva více vydržely. Nyní je to ještě horší."

Hamilton s novým vozem MP4-26 testoval na nových pneumatikách Pirelli dva dny v Jerezu a dva dny ve Valencii. S nespokojeností se ale příliš netají: "V jeden den jsem vyjel a bylo to pomalé, až to bolelo, fakt. Není to zkrátka vůbec vzrušujících, mám-li být upřímný."


"Během první jízdy - a to si nemyslím, že bych na to moc tlačil - byly pneumatiky hotové po devíti kolech, až na plátno. Při další jízdě jsem musel jet opatrněji. Bylo to celé jako během prvního kola, kdy vyjíždíte z boxů - a sotva jsem na měkčí sadě ujel 15 či 16 kol."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy