Ferrari opět mění název svého monopostu a ironií vrací úder Fordu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari po dohodě s Fordem opět mění název svého vozu. Pokud se těšíte na původní F150, budete zklamáni. Možná vás ale potěší slovní ironická odveta americkým právníkům.

Italský tým dnes oznámil snad již poslední změnu názvu svého vozu, který bude ode dneška označovat jako Ferrari 150° Italia. Na svých stránkách Scuderia uvádí, že se jedná o kafkovský scénář a že vůz, s nímž bude letos bojovat o titul Fernando Alonso a Felipe Massa, dostává definitivní název.

"Abychom se vyhnuli sebemenšímu riziku, že by byl někdo zaměnil vůz Formule 1 za menší nákladní vozidlo, rozhodli se v Maranellu, že odstraní F před číslem 150, které označuje Ferrari, a při mnoha příležitostech na dráze či na silnici označovalo kód auta. Ukázalo se, že to mohlo vyvolávat obrovský zmatek v myslích zákazníků za Velkou louží, takže po ztrátě F bude jméno zcela poitalštěno, také záměnou "th" za odpovídající italský symbol," ironicky ve vysvětlení na svých oficiálních stránkách naráží Ferrari na právní akce Fordu.

"Proto bude jméno nyní znít Ferrari 150° Italia, z čehož bude i těm nejhloupějším lidem jasné, že název auta je poklonou výročí sjednocení naší země. Doufáme, že se tato záležitost nyní definitivně uzavírá a my se můžeme soustředit na důležitější věci. Konkrétně na to, aby se náš vůz, který se od počátku zdá být velmi dobrým, mohl stát skutečným vítězem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy