Pirelli chce nové pneumatiky testovat během pátečních tréninků

Pirelli | foto: Pirelli

Týmy Formule 1 zvažují možnost testování nových pneumatik během pátečních volných tréninků, aby Pirelli mohli během sezóny pokračovat v jejich vývoji.

Během sezóny je veškeré testování zakázáno a Pirelli by tak přišlo o možnost doladit vlastnosti svých pneumatik dle požadavků týmů během sezóny. Záměr je takový, že by se jim během pátečních tréninků nabídly navíc také experimentální směsi, které by si mohly zkoušet.

"Kdybychom realizovali myšlenku využití prvního pátečního tréninku, dali bychom každému týmu pár sad nově nabízených pneumatik, aby je mohly používat. Poté, co by je využily, tak by na zbytek víkendu nasadily normální závodní sady. Zatím jsme se dotázali týmů, zda by se jim tento plán zamlouval," popisuje sportovní ředitel Pirelli Paul Hembery.

"Musíme nalézt řešení, abychom udrželi náklady na přijatelné úrovni. Nabízení extra pneumatik týmům nenarušuje jejich práce na simulaci závodu a také by neexistoval nějaký žolík či něco neznámého, jak by tomu bylo, kdyby během víkendu došlo k nahrazení normálních závodních sad," dodává.


Testování v Abú Zabí na uměle skrápěném okruhu

Zatím nepadlo rozhodnutí, kdy a jak často by Pirelli chtělo otestovat nově vyvíjené pneumatiky během tréninků. Docházelo by k tomu tehdy, pokud by italská společnost cítila, že je potřeba pneumatiky vylepšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy