McLaren dnes potvrdil obavy fanoušků

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Výkony obou pilotů s obávaným MP4-19 byly velkým zklamáním dnešní kvalifikace.

Kimi Raikkonen uzavírá první desítku a David Coulthard bude do zítřejšího závodu startovat až z druhé poloviny startovního pole. To je hořké procitnutí pro tým, jenž byl na konci roku pasován mezi jasné favority letošní sezony.

Kimi je s kvalifikací zklamán a nepřímo viní Mercedes: „Výsledek je zklamáním, vůz se choval poměrně dobře, ale byli jsme pomalí.“ Připustil, že jeho kolo nebylo špičkové, ale na konkurenci ztráceli v rychlosti. Vicemistr světa sezony 2003 věří v posun vpřed díky strategii.

„Na základě toho co víme je těžké soudit, jak jsou na tom ostatní s rychlostí pro závod, neboť rozdíly v časech obou jízd byly překvapivé. Snažil jsem se o maximum, ale poslední zatáčku jsem jel moc zeširoka. Doufám, že jsem v trávě nepoškodil vůz,“ říká týmový kolega David Coulthard.

Ron Dennis, šéf stáje McLaren Mercedes, přiznal, že ani jeden z jezdců neměl dostatečnou rychlost, aby mohli být dnes konkurenceschopní. „Naše strategie by nám mohla pomoci v posunu dopředu,“ věří Brit.

„Musíme počkat, až se ukáže kdo jakou volil strategii a množství paliva,“ doplňuje ho sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug s tím, že tým bude tvrdě pracovat na vylepšení současného vozu…


Foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy