Šťastný box Ferrari

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Tým Ferrari předvedl při dnešní kvalifikaci koncert ala sezona 2002 a panuje spokojenost.

Schumacher zahajuje sezonu tak, jak se sluší na mistra světa, z prvního místa na startu. Rubens Barrichello mu zdatně sekundoval a doplnil první řadu druhým rudým monopostem.

„Tým byl vynikající a F2004 má velký potenciál. Zisk Pole position mne nepřekvapuje, neboť se nám v Melbourne v posledních letech dařilo. Nechci to však zakřiknout, čekají nás tratě, kde jsme tak silní nebyli,“ prohlásil Michael Schumacher a vyzdvihl ještě práci na novém motoru, který je, ač se zvýšenou spolehlivostí, prvotřídní.

Druhý jezdec Ferrari Rubens Barrichello je s výsledkem kvalifikace také spokojený. Připomněl, že měl v 1. části jako první na okruhu potíže s malým gripem, ale při druhém letmém kole jel velmi tvrdě a rychle. „Bylo to podařené kolo, ale Michael byl o něco rychlejší. Přestože jsem druhý, jsem spokojený a zítra bych se rád posunul o jedno místo dopředu,“ doufá Barrichello.

Šéf týmu Jean Todt byl další rudou první řadou velmi potěšen, ale očekává, že díky různému množství paliva v nádržích jednotlivých vozů může být dnešní výsledek zkreslený. Navíc varuje všechny v týmu i věrné fanoušky před velkými slovy, neboť na tým čeká velmi dlouhá sezona. „Zítra bude rozhodovat strategie a spolehlivost,“ předpovídá Francouz.


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy