Liuzzi si za místo platit nehodlá

Liuzzi, Vitantonio | foto: HRT F1 Team

Tonio Liuzzi nehodlá platit za svoje místo v F1 pro letošní sezonu.

Poté, co Tonio přišel o místo závodního pilota u Force India ve prospěch Paula di Resty, jedná s HRT o možnosti působení v roli závodního pilota pro tuto sezonu. Vloni si HRT své jezdce vybíralo podle peněz, které byli schopni do týmu přinést. Letos už určité finance obstaral Narain Karthikeyan přes svého sponzora - indickou spolenčost Tata.

Liuzzi je však přesvědčen, že je v pozici, kdy nebude muset za své místo platit: "Myslím, že by preferovali jezdce, který by přinesl nějaké peníze, ale to není můj případ, protože jsem to nikdy nedělal a také to dělat nebudu. Jsem schopen přinést moje zkušenosti, moji rychlost a samozřejmě pro ně udělat vše, co bude v mých silách. Pak bych samozřejmě mohl pomoci s hledáním sponzora, ale nemůžu si dovolit, abych si platil svoje místo. Týmu jsem schopný odevzdat svých 100%."

"Momentálně vedou nějaká nadějná jednání s určitými sponzory, takže by zde mohl být dobrý potenciál navýšit rozpočet." Liuzzi je přesvědčen, že by tým mohl být v roce 2011 konkurenceschopný. "Více konkurenceschopný než vloni? Určitě. Dostatečně konkurenceschopný? Tím si nejsem jistý. Je to otázka, protože vše se dělalo na poslední chvíli, nové auto přišlo pozdě, rozpočet je omezený. Je to vše kritické, ale samozřejmě mají nějaké zajímavé plány a pokud se jim vydaří, tak to bude dobré."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy