Závod v Bahrajnu - Jaký názor měli jezdci?

gp bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Vybraní jezdci v padocku v Barceloně vyjádřili své obavy před závěrečným testem a závodem v Bahrajnu, které byly zrušeny. Pokračují tam protivládní protesty, velké skupiny demonstrantů se pohybují kolem hotelů, ve kterých většinou spí lidé z F1.

"Prvně musím říci, že jsem velice znepokojen tím, co slyším, že se tam děje, protože to místo mám rád. Jsem šokován a smutný, když slyším tamní novinky. Ale jako vždycky, nikdy nevíte celé zprávy, pokud tam opravdu nejste, takže počkejme, co se bude dít. Jsem si jistý, že padne správné rozhodnutí. Momentálně mají asi seznam priorit a my nejsme na předním místě," říká pro GPUpdate.net Mark Webber.

"Pokud bychom mohli odjet svělý úvodní závod, tak proč ne? Ale pokud by hrozilo nebezpečí, pak by to bylo zbytečné. Měli bychom je nechat, ať si prvně ujasní vlastní věci sami. Doufám, že se vše brzy utišší," říká jezdec Mercedesu Nico Rosberg.

"Skutečnost, že tam umírají lidé, jasně ukazuje, že situace v Bahrajnu  není dobrá. Nemyslím si, že bychom v tomto okamžiku mohli závodit. I britská vláda vyzvala lidi, aby do země necestovali," říká Heikki Kovalainen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy