Ferrari v Barceloně s novým šasi

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Třetí předsezónní testování začíná dnes v Barceloně. Na místě již jsou všechny týmy včetně Ferrari - jaké změny chystá pro nadcházející čtyři dny?

Tým potvrdil, že se jejich vůz v Katalánsku objeví ve stejné konfiguraci, jako v minulých testech - nemění se totiž ani cíle z Valencie či Jerezu: ujet co největší vzdálenost, aby inženýři mohli co nejlépe pochopit fungování nových pneumatik Pirelli a dále vylepšit celkovou spolehlivost vozu.

Jedinou změnu proti minulým testům má představovat samotné šasi. Ferrari totiž do Barcelony přivezlo zcela nové s číslem 287, které na trati ještě nebylo použito. Předchozí šasi č. 288, jež bylo odhaleno při prezentaci a má za sebou i testy ve Valencii a v Jerezu, se vrací do Maranella, kde na něj aplikují výsledky posledního vývoje. V Bahrajnu má totiž Ferrari nasadit výrazná vylepšení týkající se především zadní části monopostu.

Za volantem vozu Ferrari F150th Italie se dnes i zítra objeví domácí Fernando Alonso, Felipe Massa bude testovat v neděli a v pondělí (kompletní rozpis zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy