Ohrozí nepokoje v Bahrajnu závod F1?

gp bahrajnu | foto: Red Bull Racing

V Bahrajnu se vyskytly nepokoje, protestující už zneklidnili i šéfa F1 Bernieho Ecclestona, který se obává o úvodní podnik mistrovství světa vozů Formule 1, který se má právě na pouštním okruhu odehrát.

Bernie se v současné době zaobírá jen jednou otázkou: Bude se muset zrušit úvodní díl šampionátu MS F1? V hlavním městě Manamě protestují zástupci opozice, pokud by se situace ještě více vyhrotila, mohla by být úvodní velká cena roku v ohrožení.

„Nebezpečí je zřejmé,“ komentoval situaci Brit. Předtím, než by však učinil jakékoliv rozhodnutí, tak chce mít informace z první ruky. 

O stavu situace vypovídá i to, že od začátku týdne už bylo několik lidí zraněno, na ulicích je krev. Dva lidé byli dokonce při protestech proti režimu zastřeleni tamní policií. Jak bude situace v Bahrajnu vypadat v době konání závodu, je ale nejisté.

„Nepokoje začaly v Tunisku a pokračovaly přes Egypt až k nám. My musíme zabránit tomu, aby se rozšířily i v Perském zálivu,“ podal své vyjádření k situaci mluvčí okruhu, který v F1 debutoval v roce 2004.

Šajk Salman bin Isa Al Khalifa však všechny ujišťuje, že do Velké ceny Bahrajnu bude vše v pořádku: "Bezpečnost všech obyvatel Bahrajnu i všech turistů je však prioritou našeho království. My se budeme samozřejmě snažit uspořádat další úspěšnou 2011 Gulf Air Formula 1 Bahrain Grand Prix."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy