Alonso chválí Hamiltona: "Možná je nejrychlejší ze všech"

Alonso - Hamilton | foto: Hoch Zwei

Fernando Alonso hodnotil pro španělské noviny AS své soupeře a neslýchaně ocenil kvality svého bývalého kolegy z McLarenu Lewise Hamiltona.

Španěl měl krátce zhodnotit své letošní soupeře Sebastiana Vettela, Marka Webbera, Jensona Buttona, Michaela Schumachera, Lewise Hamiltona a svého současného kolegu z Ferrari Felipe Massu.

Úřadujícího šampióna Vettela zhodnotil: "Velmi rychlý a precizní. Vede-li v závodě, je obtížné jej zastavit." Webbera vnímá jako "zkušeného, chladného a velmi konzistentního. Zřídka chybuje."

Button má dle Alonsa "skvělý instinkt v obtížných závodech v dešti nebo při výjezdu safety-caru. V tomto je jedinečný." Schumachera, který loni sice neprožil příliš vydařenou sezónu, ale "je šampionem, všichni ho respektujeme a je pilotem, který je vždy schopný překvapit." Massa je "velmi rychlý, zná tým a je velmi hladový po vítězství."


Alonso na vrcholu v Koreji 2010, Hamilton po jeho pravici

Největší pochvalu vyslovil Hamiltonovi: "Je skvělým pilotem a možná momentálně i nejrychlejším ve Formuli 1."

Na závěr se Alonso v Jerezu dotkl své popularity: "Je tady více než  30 tisíc lidí. Lidé, kteří o mě říkají špatné věci se chvějí a škemrají, když se se mnou chtějí vyfotit. Je rozdíl mezi tím, jak odvážně někteří píší na Internetu, a obdivem, kterého se mi dostává po celém světě. Myslím si také, že je snadnější napsat, že existuje mnoho lidí, kteří nemají rádi Alonsa, než napsat, že se během testů na mě přišlo podívat 30 tisíc lidí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy