Přípravy okruhu v Indii na Whitinga učinily dobrý dojem

GP Koreje | foto: Red Bull Racing

Přípravné práce na okruhu v Indii, kde se letos 30. října pojede první velká cena, zdárně pokračují.

Práce pokračují rychlým tempem, vše jde podle plánu. Bernie Ecclestone, který se zasazoval o proniknutí F1 do země čítající více než miliardu obyvatel, může být spokojený.

Ředitel závodů FIA Charlie Whiting dokončil svou inspekci v neděli a byl velmi potěšený pokrokem, který v Noidě viděl. Tvrdý podklad, na nějž zbývá položit asfalt, je hotový, dokončení se blíží také veškeré únikové zóny. Asfaltování je plánováno na 15. března. Dobře pokračují také práce na veřejných příjezdových komunikacích od dálnice Jamuna, připraveny by měly být do příští inspekce FIA.

Prezident Federace indických klubů motosportu (FMSCI) Vicky Chandhok uvedl: "Pokrok od poslední Charlieho návštěvy byl docela rychlý a my všichni včetně pana Whitinga jsme velmi potěšeni se současným stavem věcí. Těšíme se na první Velkou cenu Indie. Okruh JPSIL bude dokončen dříve, než je plánováno."


Profil připravovaného okruhu v Indii

Whiting vykoná v následujících měsících na tamějším okruhu ještě několik kontrol, aby se FIA ujistila, že práce budou dále řádně postupovat. Finální inspekce je plánována na 30. června 2011. Velká cena Indie bude jednou z největších sportovních událostí země v tomto roce - těší se na ni nejen místní obyvatelé, ale i týmy a diváci z celého světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy