Jak vnímá Grosjean rozhodnutí Renaultu?

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Jeden z pěti rezervních pilotů Renaultu Romain Grosjean říká, že ho neznepokojuje rozhodnutí týmu, který hledá náhradu za Kubicu, dát během testů šanci jiným pilotům.

Ačkoliv byl minulý týden při představení nového vozu jmenován společně s Brunem Sennou oficiálním rezervním pilotem Renaultu a v F1 již závodil, tým uvedl, že Senna dostane přednost, vznikne-li příležitost. Rozladit by jej mohlo i povolání Nicka Heidfelda k testům do Jerezu.

Grosjean však uvádí, že není uražený, protože nečekal, že by v F1 navzdory svému jmenování mohl před rokem 2012 závodit, a protože se plně soustředí na sérii GP2 Asie, v níž vyhrál včerejší kvalifikaci v Abú Zabí.

"Samozřejmě jsem připravený, pokud by mě povolali, ale existuje GP2 Asia a tam momentálně závodím," uvedl včera po kvalifikaci. "Myslím, že společně s [majitelem Renaultu F1] Gravity máme cíl - být v F1 v roce 2012. Takový je záměr, takže v současnosti postupujeme krok za krokem," prohlašuje Grosjean.


Grosjean během při prezentaci nového vozu ve Valencii

"Pokud by mě Renault povolal, tak do toho samozřejmě půjdu, ale když mají jiný nápad - jsem součástí týmu a já to akceptuji. Vždy budu podporovat tým, stejně jako nyní Roberta," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy