Ve Williamsu po prvním dnu testů vládne nespokojenost

Williams FW33 | foto: Williams F1 Team

První den druhých zimních testů se Williamsu příliš nevyvedl. Pastor Maldonado najezdil kvůli problémům se zadním křídlem pouhých 14 kol. Technický ředitel přiznává, že dnešek nebyl příliš produktivní.

Nový závodník Williamsu Pastor Maldonado se dnes moc nepovozil. S novým vozem FW33 ráno zajel pouze několik instalačních kol. Mechanici pak až do samotného závěru testů tvrdě pracovali na odstranění závady. Venezuelan se na trať znovu dostal až na sklonku dne.

„Obávám se, že to pro nás nebyl produktivní den,“ přiznal technický ředitel Williamsu Sam Michael. „Po instalačním kole jsme měli problém s odvzdušňovacím šroubem pro hydraulické přepínací zařízení zadního křídla. Je snadné to opravit, přesto nám to ale způsobilo spoustu prostojů. Sháněli jsme díly, kde se dalo, abychom dostali vůz zpátky na trať,“ povzdechl si technický ředitel.


Sam Michael dnes neměl moc důvodů se usmívat. Zítra se Pastor Maldonado pokusí dohnat, co dnes kvůli technickým potížím zameškali

Přesto se Sam Michael domnívá, že dnešek nebyl pro Williams zahozeným časem. „Na druhou stranu jsme pozdě odpoledne zvládli projít všechny aerodynamické testy, které souvisely s předními pneumatikami, to se nám povedlo,“ zhodnotil technický ředitel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy