Ferrari ustoupilo, mění název svého vozu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Letošní monopost stáje Ferrari se už nebude jmenovat F150. Italský tým to uvádí na svých webových stránkách. Celý problém vznikl, když se Ford ohradil, že Ferrari pojmenovalo svůj vůz stejně, jako se jmenuje pick-up americké značky.

Jak jsme Vás včera informovali (viz zde), Ford se rozhodl podniknout právní kroky vůči Ferrari kvůli tomu, že se jejich nový monopost F1 jmenuje stejně jako jeden z modelů Fordu. Tento název je navíc ochrannou známkou americké automobilky již od roku 1975, kdy poprvé představila svůj menší nákladní vůz F-150.

"Ford požádal Ferrari, aby změnilo název jejich monopostu F1, jenže oni na naši prosbu nereagovali," uvadí prohlášení Fordu. Ferrari se dnes odhodlalo ke změně v názvu svého vozu. Letošní monopost "rudých" se tak už nebude jmenovat "F150" ale "F150th Italia".

V oficiální prohlášení Ferrari se píše: "Jako Ferrari bychom chtěli Fordu odpovědět na dopis, který nám zaslali. Chtěli bychom zdůraznit, že jméno F150 jsme nikdy nezamýšleli využít v komerční svéře. Nikdy nemělo dojít na prodej vozu s tímto označením."

"Ferrari zdůrazňuje, že chtělo tento název použít jako symbol pro oslavu 150. výročí sjednocení Itálie. Nicméně název F150 byla pouze zkratka jména F150th Italia. Abychom prokázali dobrou vůli, tak jsme se rozhodli používat celý název F150th Italia."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy