Renault nehodlá svým jezdcům zakazovat rizikové aktivity

gp maďarska | foto: Lotus F1 Team

I přes hrůzostrašnou nehodu, která Roberta Kubicu odsoudila k hodně dlouhé pauze, nehodlá Lotus Renault GP omezovat své jezdce v rizikových aktivitách jako je například rally.

Šéf Renaultu, Eric Boullier, nehodlá své jezdce nijak omezovat. I nadále tak budou moci jezdci Renaultu jezdit například rally, během které Robert Kubica téměř přišel o ruku. I když se po této nehodě zvedla vlna názorů, zda by týmy měly pilotům takové aktivity umožnit, Boullier nechá svým jezdcům volnou ruku. 

"Roberta znám už velmi dlouho. Vím, že je závodník tělem i duší, miluje rally, F1 i motokáry. Je jako divoká šelma, tyto aktivity rád vyhledává, tak proč ho v něčem omezovat a dělat v týmu dusno? Na tohle má samozřejmě každý odlišný názor, ale tady to bereme tak, že uděláme maximum pro to, aby se piloti cítili dobře. Samozřejmě že to, co se stalo Robertovi je hrozné, ale také vím, že on by se rally stejně nevzdal."

Stále ještě není jisté, kdo Kubicu letos nahradí, dnes Renault v Jerezu testoval Nick Heidfeld, ale mluví se i o Bruno Sennovi nebo Vitantoniu Liuzzim.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy