Force India prodlužuje spolupráci s McLarenem

Mallya, Vijay | foto: Sahara Force India

Force India oznámila prodloužení partnerství s McLarenem. Technická spolupráce týmů potrvá nejméně do konce roku 2012.

Závodní stáj indického milionáře Vidžaje Mallyi bude i v následujících dvou letech úzce spolupracovat s britským McLarenem. Nejméně do roku 2012 bude Force India využívat technickou podporu, hydrauliky a převodovky vyvinuté týmem z Wokingu.

Za vývoj vozu VJM04 a jeho následovníků bude nově zodpovědný bývalý šéfinženýr Andrew Green, který povýšil na technického ředitele.

„Jsem velmi rád, že mohu oficiálně potvrdit Andrewovo povýšení na technického ředitele. Zná tým skrz naskrz díky svým předchozím závazkům a letošní pozici. Zároveň mám radost, že mohu Andrewovi a jeho týmu poskytnout stabilitu a příležitosti, které vznikly prodloužením smlouvy s McLaren Applied Technologies,“ prohlásil majitel a šéf Force Indie Mallya.


Pohonná jednotka Force Indie se v mnohém podobá té, jež žene kupředu stříbrné McLareny

Jeho slovům přizvukoval Martin Whitmarsh. „Force India se v roce 2010 nadále rozvíjela jako tým a rok od roku pracuje na své konkurenceschopnosti. Jsme rádi, že McLaren Applied Technologies může být jako klíčový hráč u toho,“ dodal šéf Mclarenu.

Force India využívá technické spolupráce s McLarenem od roku 2009. Oba týmy sdílí i motory od stejného dovatatele, německého Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy