Boullier: Petrov by od Kubicy neměl očekávat pomoc

Renault | foto: Lotus F1 Team

Šéf Renaultu Eric Boullier prohlásil, že by Vitalij Petrov neměl očekávat pomoc od svého kolegy Roberta Kubicy. Popřel však, že by mezi piloty narůstaly nějaké spory.

Petrov si nedávno postěžoval, že se od Kubicy loni nic nenaučil, protože Polák je uzavřenou osobností a moc s ním nemluvil. Boullier však připomíná, že oba mají společného více, než si uvědomují, ale Rus byl na omylu, když očekával rady od svého zkušenějšího kolegy.

"Legrační přitom je, že Vitalij je také málomluvný," tvrdí Boullier. "Jsou to dvě kultury, obecně si velmi blízké - obě velmi tajemné, nekomunikativní. Myslím, že Robert má svůj vlastní život a ví, kam chce směřovat. Je to na Vitalijovi, aby za ním přišel a udržoval s ním kontakt."


"Myslím, že Vitalij očekával, že to s Kubicou bude mít první rok snazší, ale je to na něm. Byla to ostatně jedna z mnoha věcí, kterou jsme s ním probírali - pokud chce podávat dobrou výkonnost, musí ji sám nalézt, a ne čekat od ostatních, že mu k ní zdarma pomohou," dodává šéf závodního týmu, který přiznal, že výkon v Abú Zabí Petrovovi zachránil místo v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy