Proč Schumacher netestuje na současném simulátoru Mercedesu

Závod šampionů | foto: www.raceofchampions.com

To, že Schumacher nemohl loni trénovat na simulátoru Mercedesu v rámci příprav na závody, bránilo jeho kvalitní přípravě. Proč ale na rozdíl od svého kolegy Rosberga takto téměř vůbec netrénoval?

Podle serveru ESPN F1, který cituje zdroj blízký sedminásobnému šampionovi Formule 1, je příčinou nevolnosti, kterou na simulátoru pociťuje (simulator sickness - nemoc z pohybu na simulátoru).

Rosberg je na druhou stranu proslulý množstvím času, který tráví na simulátoru - byť není tak sofistikovaný jako moderní zařízení u některých konkurenčních týmů.

"Nico tráví spoustu času přípravou auta na velké ceny na simulátoru," uvádí nejmenovaný zdroj. Zatímco je mladší pilot Mercedesu s veškerými nastaveními před příjezdem na okruh již téměř hotov, "Michael začíná se základy... je to jedním z mála podstatnějších důvodů, proč je Schumacher vůči Rosbergovi někdy v nevýhodě."


Tento komentář však částečně odporuje tomu, co řekl šéf Mercedesu Ross Brawn loni v prosinci,. Tehdy uvedl, že moderní simulátor mohl na počátku roku 2010 Schumacherovi pomoci v lepší přípravě. Zařízení je ale teprve ve výstavbě v továrně v Brackley a plně funkční má být až před rokem 2012 (celý článek zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 93 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy