O co dnes Lotusu půjde u soudu?

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Bitva o název Lotus se dnes odstane k Nejvyššímu soudu v Londýně. Tony Fernandes upřesnil, o čem konkrétně se bude v pondělí jednat.

Proti sobě budou stát skupina Group Lotus na jedné straně a 1Malaysia Racing Team, který v F1 loni působil jako Lotus Racing a který se letos přejmenoval na Team Lotus, na starně druhé.

Dnes se bude soud zabývat licenční smlouvou, která Fernandesovi umožňovala používat v F1 název Lotus. Bude se jednat o tzv. "Summary judgement"  - tedy rozsudek vyhlášený bez jednání. Soud nezasedne veřejně spolu se stranami, které by byly vyslýchány, protože má již všechny důkazy ve spise. Zasedne pouze proto, aby od 15 hod našeho času v jednací síni rozsudek zveřejnil a krátce ústně zdůvodnil.

Případ má na starosti soudce Peter Smith, který v podstatě rozhodne o tom, zda argumenty stojí na pevných základech, nebo je záležitost natolik jasná, že k žádné další právní bitvě ani nedojde (což je však dle odborníků nepravděpodobné).

Fernandes k jednání uvedl: "Mnoho lidí bylo kvůli dnešním případu zmateno. Nebude o názvu Team Lotus a o tom, kdo ho vlastní. Na to dojde až v listopadu, dali jsme to k soudu, aby se to jednou provždy udělalo jasno.

Dnešní jednání se bude týkat zoufalého pokusu Group Lotus využít vlastního jednostranného protizákonného vypovězení licenční dohody s Lotus Racing, aby 1Malaysia nemohl používat název Lotus, což bylo součástí klauzule o ukončení. Pro Team Lotus se tím nic nemění."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy