Chandhok si dělá zálusk na místo pátečního pilota Lotusu

Chandhok, Karun | foto: HRT F1 Team

Karun Chandhok prozradil, že by letos rád nastupoval během pátečních tréninků za Team Lotus s tím, že by mu to později mohlo pomoci k místu závodního pilota.

Indický pilot debutoval ve Formuli 1 poprvé v roce 2010 se stájí HRT, u níž byl později nahrazen Sakonem Jamamotem kvůli finančním problémům se svými sponzory.

Sedmadvacetiletý Karun by raději závodil, což se mu ale v letošní sezóně již zřejmě nepovede. Má-li zůstat v paddocku, role testovacího pilota se zdá mnohem pravděpodobnější.

"Líbí se mi myšlenka vybudování asijského týmu s asijskými piloty, mechaniky, inženýry, lidmi z marketingu a PR," uvádí pro zpravodajskou agenturu PTI. "Tony Fernandes se hodně snaží, tak to ostatně již také provedl se svou společností Air Asia."


Smlouvu však podepsanou nemá. O tento post usiluje po přestupu Fairuze Fauzyho k Renaultu mnoho zájemců: "Rád bych podepsal na středně dlouhé období dvou až tří let. Umožnilo by mi to vybudovat partnerství, společně vyrůst. To, co hledám, je stabilita. Učil bych se, i kdybych jezdil pouze v pátky.

Pokud nemáte v rukou smlouvu, tak není nic definitivní. Zabere to ještě tak dva - tři týdny, než se dozvím více. Kromě mě vyjednávají možná s dvaceti dalšími piloty."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy