Velká cena Itálie v Římě nebude

Lotus | foto: Williams F1 Team

Formuli jedna stoupá sledovanost, ze strany pořadatelů však její obliba klesá. Starosta Melbourne hrozí, že po vypršení smlouvy závody formule jedna z australského města zmizí. Jeho římský protějšek se nyní oficiálně vzdal dalších snah o pořádání závodu F1 v italském hlavním městě. Dal přednost olympiádě.

Bernie Ecclestone před pár týdny napsal do Říma, že žádná země nesmí pořádat dva závody formule jedna. Vzhledem k tomu, že Monza má pořádání závodu zajištěné na několik let dopředu, bylo jasné, že je to Řím, kdo má smůlu. Přesto se však napjatě očekávalo, zda se starosta hlavního města nebude snažit o nějaký zvrat v situaci.

Starosta Gianni Alemanno se namísto toho rozhodl oznámit definitivní konec úsilí o pořádání závodu F1 v Římě. Město se naopak s plnou vervou bude snažit přitáhnout do Itálie Olympijské hry.

„Oficiálně a definitivně vzdáváme myšlenku na Velkou cenu formule jedna v Římě,“ citoval starostu deník La Stampa.

„Toto je krok zpátky, protože jsme vždy říkali, že bychom to udělali, kdyby FIA zvolila střídání Říma s Monzou. Olympijský sen však stále přetrvává, ujasněme to tedy Itálii a světu: Chceme Hry v Římě,“ oznámil Alemanno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy