Pirelli zesílilo přední pneumatiky, což by mohlo vyhovovat Schumacherovu stylu

Pirelli | foto: Pirelli

Michael Schumacher může zajásat - Pirelli od loňského testu v Abú Zabí změnilo konstrukci svých pneumatik: přední budou silnější, což by mohlo více vyhovovat jeho jezdeckému stylu.

Schumi byl přitom jedním z několika pilotů, kteří si na přední pneumatiky loni při testu Pirelli po skončení sezóny stěžovali.

Šéf sportovního oddělení Pirelli Paul Hembery pro Autosport prozradil, že je v návaznosti na získanou zpětnou vazbu od té doby upravili: "Byli jsme požádáni o to, abychom přední pneumatiky udělali o něco silnější, což jsme učinili. Možná jsme při tom narušili vyvážení zadních, k čemuž jsme také dostali podnět. Podařilo se nám to ale během zbývajících testů zlepšit.

Byli jsme požádání o zesílení předních pneumatik, aby poskytovaly preciznější řízení při nájezdu do zatáček a pilot je mohl lépe vnímat. Věříme, že se nám to podařilo. Ukončili jsme také práce na zadních pneumatikách, takže uvidíme, jak si povedou na vozech, které jim budou přizpůsobené."


Pirelli je ochotno v případě požadavků ze strany týmů na změny testovat v pátky před závodními víkendy. Krom toho ale v průběhu sezóny plánují i další vlastní testování: "Budeme se snažit vést paralelní vývojový program, samozřejmě více zaměřený na rok 2012. Máme nějaké nápady, které bychom po čase rádi realizovali, nyní však odpočívají a dojde na ně až během onoho programu," dodává Hembery.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy