Pirelli zakončilo testování v Abú Zabí - opět na mokrém povrchu (+ video)

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli dnes završilo svou několikaměsíční soukromou testovací kampaň před letošní sezónou Formule 1, v níž bude působit jako výhradní dodavatel pneumatik.

Španěl Pedro de la Rosa strávil za volantem Toyoty TF109 v Abú Zabí další mokrý den na zavlažované ve snaze napodobit deštivé počasí trati za umělého osvětlení. Během včerejška Pirelli vybíralo pneumatiky, které bude používat za deště. De la Rosa vyjel na dráhu celkem třináctkrát, přičemž ujel 119 kol (přibližně 372 km).

Podobnou vzdálenost urazil i dnes - to se italský obuvník formulí ale zaměřoval na přechodné pneumatiky a zjištění bodu, kdy je třeba přezout z mokrých na přechodné a naopak. Cisterny na 3,1 km dlouhou severní smyčku okruhu Jas Marina za uplynulé dva dny vykropily kolem 140 tisíc litrů vody.


Video: Úterní test intermediálek Pirelli v Abú Zabí

Minulý týden v Abú Zabí zkoušel dva dny hladké pneumatiky a ujel při tom celkem 1400 km, což za čtyři dny činí dohromady 2 000 km. Pirelli při svém testování od prvního vyjetí v srpnu 2010 v Mugellu nalítalo více než 20 000 km.

Kompletní fotogalerii z obou dní testování mokrých pneumatik Pirelli v Abú Zabí najdete zde, fotografie pouze z dnešního dne pod článkem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy