Schumi se soupeřů nebojí a DC pravdu nemá

Michael Schumacher nastupuje ke své 14. sezoně ve Formuli 1 opět s optimismem.

Navíc se dá z jeho slov vyvodit atak k posledním názorům Davida Coultharda, soupeře z konkurenční stáje McLaren Mercedes. Letošní ročník doznal několika změn v technických předpisech. Jednou z nejdůležitějších je pravidlo, které požaduje, aby jeden motor vydržel pro celý závodní víkend. Jinak bude jezdec posunut na startovním roštu o deset míst dozadu.

David Coulthard si myslí, že se budou nyní při volných trénincích motory více šetřit a že se dokonce budou týmy snažit ujet v pátečních dvouhodinových trénincích jen tolik kol, aby byly schopny vůz dobře vyladit, ale prodloužit co nejvíce životnost motorů. Michael Schumacher s tímto tvrzením ostře nesouhlasí.

„Motory musí nyní vydržet celý závodní víkend, ale nemyslím si, že by jezdci jezdili během volných tréninků méně a opatrněji. Náš tým například pracoval po celou zimu na motoru velmi tvrdě a myslím si, že jsme dosáhli fantastických výsledků,“ chválí motorárnu stáje šestinásobný šampion Michael Schumacher.

Co se týče dvou nových okruhů, budou se je muset naučit všichni piloti za stejný čas, nikdo nebude mít výhodu jejich znalosti, a to ani pilot Ferrari, jenž však může těžit ze zkušeností s učením nových tratí v minulých letech. Schumi si však myslí, že díky volným tréninkům budou mít všichni jezdci okruh dostatečně dobře zmapovaný a najetý.

Jednička stáje z Maranella bude letos bojovat o svůj 7. titul mistra světa. Hodně lidí očekává výkonnostní propad Ferrari, především s ohledem na pneumatiky Bridgestone, ale Michael Schumacher je rozhodnut dokázat všem jejich omyl.

„Již v minulosti jsme ukázali, že v případě problémů jsme schopni spojit síly, najít řešení a situaci obrátit. Loňský rok toho byl názorným příkladem a zvládli jsme to. To je rysem naší stáje a proto nemám nejmenší obavy,“ dodal starší Schumacher.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy