Hamilton trénuje na sněhu vysoko v horách + foto

GP Abú Zabí | foto: McLaren

Zatímco se Jenson Button připravuje v teple na Havajských ostrovech, jeho týmový kolega Lewis Hamilton dře v zimě vysoko v horách.

Do zahájení sezóny ještě pár měsíců zbývá, piloti F1 však na své fyzické kondici pracují neustále. A tak zatímco si Button zatrénoval dokonce i se sedminásobným vítězem Tour de France Lance Armstrongem (viz zde), Hamilton dře na horách.

Jak dnes prozradil, podstupuje velmi náročnou přípravu v horách v Coloradu v nadmořské výšce 2600 - 3700 m n. m. Každý druhý den šlape 2 hodiny do kopce ve sněhu.

Každý týden - neodpočívaje ani na vánoce a nový rok -  spálí 7 - 10 tisíc kalorií. Krom rychlé chůze v těžkém terénu se věnuje běžkování klasickým i volným stylem, posilování a cvikům v tělocvičně, přičemž se zároveň omezuje v jídle a drží speciální dietu. Kvůli znovuzavedení KERSu bude totiž tělesná hmotnost pilotů velmi důležitá.

Netrpělivě se také zajímá o vývoj nového vozu MP4-26 a každý den volá do technologického centra ve Wokingu, aby zjistil, jak na něm pokračují práce. Přes Twitter uvedl zatím pouze to, že "auto vypadá skvěle."


Foto: Lewis Hamilton

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy