FOM potvrzuje vysílání letošních závodů ve vysokém rozlišení

GP Monaka (Monte Carlo) | foto: Panasonic Toyota Racing

Přesun Formule 1 k vysokému rozlišení (HD) dnes dle Autosportu oficiálně potvrdili její šéfové.

Včera vydala německá televize Sky prohlášení, že bude letošní závody F1 vysílat  ve vysokém rozlišení. Vlastník autorských práv Formula One Management (FOM) dnes potvrdil, že všechny televizní společnosti, které mají uzavřenou smlouvu, budou dostávat obraz v HD.

Po detailním průzkumu o možnostech přenášet obraz ve vysokém rozlišení o tom FOM včera informoval všechny vysílací společnosti.

FOM investovala do vybavení, které je dostatečně dimenzované na to, aby televizní společnosti mohly stahovat data rychlostí 42 MB/sec.

Kamery na okruhu však budou již všechny full HD, kvůli technickým nárokům kladeným na kamery ve vozech však jejich obraz bude přepočítáván do standardního rozlišení (SD).

Kromě Sky Germany potvrdila své plány na HD přenosy také brazilská Globo a další televizní společnosti je budou brzy následovat. BBC nabídne obraz ve vysokém rozlišení na svých HD kanálech, který bude také překódovavat do rozlišení vhodného pro přenosy pozemskými anténami.

Loni v Kanadě Ecclestone ohledně možného HD vysílání uvedl: "Nechceme takto vysílat, dokud to nebudou lidé chtít. Ptal jsem se na to v Anglii, BBC - kolik že by lidí bylo schopno to přijímat. Řekli mi, že 20% diváků, kteří sledují F1. Pak se chci také ujistit, že to, co budeme produkovat, bude prvotřídní kvality."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy