Head: Radikální Williams FW33 je téměř hotov

Williams | foto: Williams F1 Team

Spoluzakladatel Williamsu a současný ředitel konstrukčního oddělení Williamsu doufá, že nový radikálnější monopost FW33 pomůže obnovit týmu dřívější slávu.

Head uvedl, že jsou s vývoj vozu je skoro hotov: "Většina vývojových prací je hotova. Nyní navrhujeme vnější prvky. Šasi, zavěšení a převodovka byly vyvíjeny měsíce."

Pětašedesátiletý inženýr Williamsu dále tvrdí, že návrh nového vozu je radikálnější ve srovnání s loňským FW32, který skončil v šampionátu na šesté příčce - o bod před Force Indií.

"Rubens Barrichello to již dříve řekl - auto vypadá radikálně. Myslím si také, že je odvážnější než loňský vůz. Musí být, aby se zapsal lépe v týmové hierarchii. My - a myslím, že mnoho našich věrných fanoušků také - chceme znovu vídávat Williams ve vedení," pokračuje Head.


Williams by se letos rád patřil mezi nejlepší

Potvrzuje, že tým použije bateriový a ne setrvačníkový KERS, který také vyvíjeli: "Použijeme zbrusu nový KERS systém, který jsme vyvinuli a který pro uchovávání energie používá baterie. Nemá nic společného se setrvačníkovou verzí, kterou jsme vyvinuli pro rok 2009."

Nový Williams FW33 se světu poprvé představí 1. února 2011 na okruhu ve Valencii, kde jej hned první den prožene Barrichello.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy