Kdo je nejlepší pilot současnosti podle Ecclestonea?

gp singapuru | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone o roku 2010: Proč ho konečný triumf Vettela nepřekvapil? Proč by Webber seděl do týmu Ferrari? A o rozložení sil mezi Schumacherem a Rosbergem v Mercedesu.

Bývaly roky, ve kterých bylo o mistrovi F1 prakticky rozhodnuto už na konci léta. V některých letech o titul bojovali dva jezdci. Ale rok 2010 byl úplně jiný. Skoro až do úplného konce o titul bojovalo pět jezdců, v Abu Dhabi nakonec prakticky tři. Nakonec se z titulu radoval Sebastien Vettel.

Podle šéfa F1 Ecclestona má mladý Němec všechny potřebné vlastnosti, který mistr potřebuje, už v mladém věku: „Je to vítězný typ, inteligentní a extrémně talentovaný. Navíc je velmi milý.“

Také dovedností Vettelova kolegy, Marka Webbera, si Ecclestone velmi cení. Australan měl ale smůlu, protože neměl dlouho k dispozici to pravé auto: „Kdyby měl rychlý stroj už před pěti lety, tak už by byl pravděpodobně mistr. Je to dobrý typ člověka. Přesně takové měl rád starý Enzo Ferrari.“


Ve svém ohlédnutí za sezonou pochopitelně nemohl Bernie vynechat návrat Michaela Schumachera. Angličana pochopitelně velmi potěšil mediální ohlas, který s sebou sedminásobný mistr světa přinesl. Jenže na to, aby mohl pomýšlet na další vítězství, prý nebyl Mercedes dost dobrý. Ale u Mercedesu letos Schumachera výrazně předčil jiný Němec, Nico Rosberg. Syn bývalého mistra světa získal o celý 70 bodů víc než Schumacher (142:72). 

„Pokud je tedy Schumacher pořád stále tak dobrý jezdec, jakým býval v dobách, kdy získal své tituly, jak dobrý tedy musí být Nico Rosberg? Rosberg je snad nejlepším pilotem ze všech ve startovním poli,“ říká Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy