Frank Williams oceněn v pořadu BBC "Sportovní osobnost roku"

Williams, Frank | foto: Williams F1 Team

Legendární šéf týmu F1 Sir Frank Williams s potěšením převzal cenu Helena Rollasona udělovanou britskou televizí BBC v pořadu Sportovní osobnost roku. Stalo se tak v neděli večer při show, která se konala v Birminghamu v LG Areně.

Společně s Patrickem Headem založil Williams v roce 1977 Williams Grand Prix Engineering. Partnerství trvá dodnes a je tak jedním z nejdéle trvajících partnerství ve sportovní historii. Oslavili spolu celkem sedm jezdeckých titulů, devět titulů mezi konstruktéry, vyhráli 113 závodů, získali 126 pole positions a 130 nejrychlejších kol.

V neděli obdržel cenu Helena Rollansona za dosažené úspěchy navzdory nepřízni osudu. „Byl to nezapomenutelný večer. Je za mnou neuvěřitelná cesta, na kterou by se pustil znova, kdybych byl mladší,“ řekl 68letý Williams, který je od roku 1986, kdy měl automobilovou nehodu, upoután na invalidní vozík. "Určitě bych neudělal nic jinak - jen bych se samozřejmě snažil vyhnout těm nehodám. Ale přijal bych to, kdyby na ně došlo."


"První vítězství ve velké ceně přišlo v Silverstone před domácími diváky a byla to opravdu působivá silná jízda bezkonkurenčního vozu," pokračoval šéf britské stáje. „Tohoto ocenění bych nedosáhl bez asistence a energie každého ve Williamsu, speciálně Patricka a samozřejmě mojí ženy a rodiny. Takže mé díky patří jim.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy