Webber: O odchodu z Red Bullu jsem neuvažoval

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Mark Webber v rozhovoru pro rádio BBC vrátil k problematickým okamžikům sezóny, které nastaly po vzájemné kolizi s týmovým kolegou v Turecku, a také před Velkou cenou Japonska, kdy se zranil na kole.

"Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych šel někam jinam. Věděl jsem, že si tam musím věci vyřídit sám. Jak už jsem párkrát řekl, tým a já jsme se toho letos hodně naučili o tom, jak na této úrovni závodit stále na čele," říká Webber.

"Ferrari a McLaren zažívali s dvěma konkurenceschopnými piloty zklamání - nemluvím teď o Lewisovi a Fernandovi před pár lety. Ferrari zde máme přes 50 let, Red Bull 5 minut, takže jsme se toho letos hodně naučili. A věděl jsem, že jako tým letos dětské bolesti zvládneme a půjdeme dále.

Nikdy mě tedy nenapadlo, že bych měl jít někam jinam. A tým? Myslím, že jejich reakce v tu dobu byla tvrdá, protože tým odváděl tak dobrou práci, když nám oběma dal šanci vést si opravdu, opravdu dobře - a když dojde k něčemu takovému, je to velmi, velmi neobvyklé - proto ta reakce."


Webber v posledním závodu sezóny 2010 v Abú Zabí

Před závodem v Japonsku měl nehodu na kole, kterou zatajil. Podle pilota Red Bullu to bylo správné - v tak soutěživém prostředí Formule 1 by to lidé těžko dokázali pochopit: "Lidé by se vyptávali, už tak jsme čelili spoustě otázek a výslechům.

A Christian...  někdy je i trocha informací nebezpečná. Měl toho tolik na talíři a ještě mu hodit tohle - je to jednoduché nyní říct, že by to bylo skvělé informovat o tom lidi, nejlepší taktikou však bylo o tom pomlčet.

Není to žádný problém týkající se důvěry, ztráty důvěry ve vztahu. Je to jako v boxu - máte-li nějaké bolavé místo, proč to dávat všem vědět, když nejde o všechno? Což byl můj případ," vysvětluje Webber, který na závěr dodal, že se do důchodu ještě nechystá a rád by závodil i v roce 2012.

 

Tip: Podcast obsahující včerejší 52min rozhovor s Markem Webberem (v angličtině) si můžete stáhnout ze stránek BBC zde (mp3, 24 MB).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy