Bývalí piloti budou i nadále pomáhat FIA

Herbert, Johnny | foto: Midland F1 Racing

V sezoně 2011 budou stejně jako letos komisařům FIA bývalí piloti F1. Tato novinka se letos osvědčila, takže FIA nemá důvod nepokračovat.

V příští sezoně budeme znovu vídat ve společnosti komisařů FIA bývalé piloty, kteří jim letos pomáhali s rozhodováním sporných situací. FIA navíc tuto praktiku začne používat i v jiných šampionátech než je F1.

Tato novinka se prosadila především díky Jeanu Todtovi, který považoval za vynikající nápad přidat ke třem komisařům velká jména minulosti, například Alaina Prosta, Nigela Mansella či Damona Hilla. Pozitivně se vyjádřili i jezdci a týmy. 

"Samozřejmě, je to velice přínosné," řekl mistr světa 2009 Jenson Button. "Oni sami kdysi na této úrovni jezdili a asi nejlépe vědí, co je bezpečné a za co už by měl přijít trest. Byl to od FIA vynikající nápad."

Pozadu nezůstal ani šéf Red Bullu Christian Horner: "Byl to velice dobrý nápad, který navíc i funguje. Bývalí piloti pomáhající komisařům, to je něco, co vneslo do tohoto sportu nový rozměr a jsem rád, že se tato myšlenka uchytila."


Letos se v roli asistenta komisařů objevil i mistr světa 1996, Damon Hill

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy