Ferrari: Ve formě musíme být hned od začátku sezóny 2011

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo se s šéfem závodního týmu Stefanem Domenicalim shodli v jedné věci: Ferrari musí být na špici hned od prvního závodu sezóny 2011 a vyvarovat se chyb, které je letos připravily o titul.

I když Fernando Alonso s Felipem Massou získali v první letošní velké ceně první a druhé místo, v dalších měsících se Ferrari trápilo - až do konce července, kdy znovu vyhráli na Hockenheimu. Alonso pak prožil mnohem lepší druhou polovinu sezóny a do posledního závodu šel dokonce jako vedoucí muž šampionátu.

Di Montezemolo soudí, že ztráta formy mezi Bahrajnem a Německem byla pro Ferrari klíčová, a proto tým vyzval, aby příští rok podobný výpadek nezopakoval. "Jsme si dobře vědomi, co musíme nyní v rámci příprav na další rok udělat," prohlásil včera na tradičním vánočním večírku Ferrari.

"Okamžitě - od úplně prvního závodu - musíme mít vůz schopný vítězit. To jsou kritické týdny, v nichž tolik záleží na vyrovnanosti, proto potřebujeme odhodlání, kreativitu, touhu po inovaci, aby se všichni dokázali zlepšovat v tom, co dělají, a dokázali získávat svá osobní vítězství," dodal prezident Ferrari.

Stefano Domenicali souhlasil: "Příští sezóna bude velmi dlouhá a nemůžeme si dovolit nevyužívat v každém závodě maximum svého potenciálu. V roce 2010, obzvlášť v počátečních fázích, jsme promarnili příležitosti k zisku cenných bodů a v konečném součtu jsme za to draze zaplatili."

Ferrari po neúspěch v závěru letošní sezóny odmítlo personální zemětřesení, Domenicali však naznačil, že k určitým změnám v organizaci přece jen dojde: "Sáhneme k úpravám, které ale odhalíme až v tu správnou dobu. Z technického hlediska nesmíme zopakovat chyby, kvůli nimž jsme v jistých momentech učinili krok zpět spíše než kupředu. Abychom uspěli, horlivě a  bez přestávek pracujeme."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy