Team Lotus upouští od zlato-černého zbarvení pro rok 2011

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Team Lotus Tonyho Fernandese nenastoupí v zlato-černé kombinaci, jak původně informovali. Změnit názor je přimělo nově vzniklé partnerství skupiny Group Lotus s Renaultem F1, kteří také hodlají nastupovat v černo-zlatém zbarvení.

Šéf týmu Lotus Racing, jenž je do příští sezóny přihlášen jako Team Lotus, Tony Fernandes dnes fanouškům oznámil, že "po dlouhém přemýšlení" upustí od svého záměru vrátit se k historickým barvám.

"Akcionáři, Riad [Asmat] a Mike [Gascoyne] se rozhodli, že v příští sezóně zůstaneme u zelené a žluté. Bylo by to hloupé mít čtyři černo-zlaté vozy," uvedl Fernandes.

"S tím, jak Formule 1 usiluje o to být zelenější, bude lepší mít zelenou. Také kvůli spoustě negativních komentářů týkajících se cigaret," vysvětlil šéf stáje Team Lotus další důvody, proč se nakonec vrátí zpět k letošní zeleno-žluté kombinaci, což si dle posledních průzkumů ostatně přeje 77 % jejich fanoušků.

A co bude s vypsanou soutěží o nejlepší černo-zlatý návrh pro monopostu T128? Zcela vniveč nepřijde: technický ředitel Mike Gascoyne totiž prozradil, že nejzdařilejší design zaslaný fanoušky ozdobí předváděcí vůz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy