Lopez: Lotus-Renault má Ecclestonovu podporu

Renault | foto: Lotus F1 Team

Šéf Genii Capital Gerard Lopez tvrdí, že nové partnerství Renaultu s Group Lotus se těší podpoře Bernieho Ecclestona - navzdory vzniknuvšímu zmatku.

Stáj Renault na počátku týdne oznámila, že skupina Group Lotus získala 50 % jejich akcií. Zbylou polovinu drží Genii Capital, které se podařilo od automobilky Renault odkoupit původních 25 %.

Nově vzniklý tým rovněž ohlásil, že příští rok nastoupí v černo-zlatém zbarvení, v němž chtěl původně nastoupit také Team Lotus, který dokonce před dvěma měsíci vyhlásil soutěž o nejlepší zlato-černý návrh pro jejich vůz T128 mezi fanoušky.

Lopez přesto věří, že je to Team Lotus, kdo nápad okopíroval: "Je to zajímavé, protože od té doby, co jsme zahájili jednání, jsme měli v záměru nastoupit v černo-zlaté, nějak to do médií a v paddocku - a tři dny nato [Team Lotus] oznámili, že použijí černo-zlatou."


Pro Telegraph šéf Genii Capital uvedl, že Ecclestone od počátku věděl o probíhajících jednáních a plně je podporoval: "Bernie o tom věděl od počátku, kdy začaly rozhovory. My jsme již před nějakou dobou zahájili jednání s Lotusem a Protonem ohledně spousty dalších záležitostí.

Museli byste se zeptat přímo ho, ale získali jsme ten dojem, že tuto dohodu podporuje. Chce Lotus ve Formuli 1. Chce, aby Lotus podával dobré výkony. Co se nás tedy týče, Bernie byl zainteresovaný a vše se samozřejmě uskutečnilo s jeho požehnáním," dodal Lopez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy