HRT na prodej?

HRT | foto: HRT F1 Team

Španělský list AS píše, že Hispania Racing je na prodej. Majitel Jose Ramón Carabante údajně nemá kvůli finančním problémům již na výběr.

Španělský tým se protrápil letošní sezónou s neustálým nedostatkem financím a absencí jakéhokoliv vývoje. Vystřídal hned několik platících pilotů, aby alespoň částečně některé díry zalepil.

Zainteresování bohatého obchodníka Juana Villalonga nic nevyřešilo, protože Toyota stejně vycouvala z dohodnuté spolupráce kvůli pozdním platbám.

Španělské noviny nyní píšou, že HRT je nyní v kontaktu s několika investory ze Spojených států a také z Jižní Ameriky, nic konkrétního ovšem zatím oznámeno nebylo. "Nyní je tedy Hispania bez auta, pilotů, místa a sponzorů. Mají akorát motory Cosworth," uvádí list AS.

Tým nemusí být tak snadno prodejný: do začátku sezóny zbývá již jen několik měsíců a se současným vozem se příští rok těžko vlezou do 107% kvalifikačního pravidla. Snad jen Epsilon Euskadi a Lola, kteří neuspěli loni s přihláškami do šampionátu F1, by mohli mít dostatek technických prostředků na vylepšení současného vozu, aby byl alespoň trochu konkurenceschopný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy