Badoer: Nejvíce lituji toho, že jsem za Ferrari mohl odjet jen dva závody

Badoer, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Včera došlo na to, o čem jsme vás informovali již před týdnem: Luca Badoer se emotivně rozloučil s Ferrari demonstrační jízdou s monopostem F60 během motorshow v Bologni.

"I po tolika, co jsem zde jezdil s vozem Formule 1, jsem během jízdy poblíž diváků, aby mohli lépe poznat sílu těchto aut, zažil pocit, na který se nikdy nezapomíná," řekl včera Badoer. "Dnešní zkušenost byla navíc emotivnější než obvykle, protože se jednalo o můj poslední výstup v roli oficiálního testovacího pilota Ferrari."

39letý Ital, který do Ferrari přišel v roce 1998, strávil většinu času testováním. Zazávodil si pouze dvakrát: když se v roce 2009 zranil v Maďarsku Felipe Massa a Michael Schumacher kvůli problémům s krkem za něj nemohl zaskočit, nastoupil Luca do Velké ceny Evropy a Velké ceny Belgie. Moc toho však nepředvedl a dojížděl mezi posledními, proto byl nahrazen Giancarlem Fisichellou.

"Lituji pouze toho, že jsem mohl odjet pouze dva závody," přiznal Badoer. "Tým mi v té době důvěřoval, za což mu budu vždy vděčný. Žel tou dobou jsem zrovna 10 měsíců nejezdil a ocitl jsem se za volantem vozu, na který bylo těžké si zvyknout, takže jsem nemohl předvést, čeho bych byl schopný."

Jinak byl celkem spokojený s tím, že většinu své kariéry v F1 nebyl příliš vidět: "Nejvíce mi bude chybět jízda s vozem F1. Nikdy mi nevadilo, že nejsem na výsluní, protože jedinou věcí, kterou jsem chtěl, bylo zaměřovat se na ježdění na limitu, pracovat tam, kde byl prostor pro zlepšování. Toto jsem však již nějakou dobu postrádal, protože testování je zakázáno a pro testovacího pilota moc práce nezbývá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy