Alonso potěšen tím, že ho šéfové týmů zvolili nejlepším pilotem

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso je nesmírně potěšený tím, že zvítězil v hlasování šéfů týmů Formule 1 o nejlepšího pilota letošní sezóny.

"Jsem velmi potěšený tím, že mě většina šéfů týmů vybrala jako nejlepšího pilota roku, i když nemusím ani říkat, že bych to raději vyměnil za poctu, které se dostává mistru světa," komentuje výsledky hlasování zveřejněné Autosportem Alonso.

Je to nicméně dalším dokladem toho, že letošní sezóna byla úžasná, byť jsme klopýtli na poslední překážce. Tým i já jsme celou dobu až do samotného závěru bojovali, nevzdávali jsme to, i když to vypadalo, že je vše ztraceno - pozoruhodně jsme se dokázali znovu vrátit. Příští rok se bude snažit dopadnout lépe, na rok 2010 však budu vždy vzpomínat jako na báječný rok," dodává Španěl ve službách Ferrari.

Včerejší anketa udělala radost i šéfovi závodního týmu Stefanovi Domenicallimu: Jsme potěšený a hrdý na to, že je Fernando ceněný jako nejlepší pilot tohoto roku mými kolegy z řad šéfů týmů. Zažili jsme fantastickou sezónu. Není tajemstvím, že je talentovaným pilotem.

Musím říct za všechny ve Ferrari, že to byla pro nás z lidského hlediska čest s ním spolupracovat. Fernando byl hnací sílou a naším cílem pro příští rok je poskytnou mu a Felipemu auto, které bude nanejvýš konkurenceschopné již od prvního závodu."

Massa se umístil rovněž mezi desítkou nejlepších pilotů - získal 17 bodů a s Nicem Hülkenbergem se podělil o 8. příčku. Kompletní výsledky ankety najdete ve včerejším článku zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy