McLaren: Inovace budou příští rok klíčové - Co přijde po F-kanálu?

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmars prohlásil, že jeho tým již pracuje na několika zajímavých vynálezech, o nichž doufají, že jim v roce 2011 přinesou konkurenční výhodu.

Tým, jenž letos vynalezl F-kanál, z něhož těžil výhodu zejména v první části sezóny, než toto řešení pro oddělování proudů vzduchu na zadním křídle okopírovali. Podle šéfa McLarenu budou inovace i nadále klíčové a jeho tým v této oblasti údajně vypadá dobře.

"Máme v záloze několik nápadů. Uvidíme. Snad budeme mít mírně odlišný přístup, máme několik vcelku vynalézavých myšlenek," říká Whitmarsh. "Jedná se o kombinaci věcí. Základ je mít dobré auto a musíte mít několik kreativních řešení, jako například byly difuzory využívající výfukové plyny či F-kanály. Snad budeme mít pár takových věcí a budeme moci být silní."

O silném Red Bullu prohlásil, že si pouze hraje na malý tým, přitom však mají dobré továrny, spoustu zaměstnanců, velký rozpočet a dva silné piloty. Podle něj je ale otázkou, zda svou formu bude schopen dlouhodobě udržet.

Do bojů o nejvyšší příčky příští rok se k letošním třem nejlepším týmům přidá či čtvrtý tým - Mercedes: "Jsem si jistý, že se Ferrari příští rok vrátí ve formě, my to také plánujeme a stejně tak Mercedes. Nikdy byste Mercedes neměli podceňovat. Jsem si jistý, že jsou po své sezóně trochu zklamaní, přesto však budou velmi tvrdě pracovat na tom, aby příští rok odvedli hodně slušnou práci."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy