Horner: Tohle je jen začátek, ještě jsme nepředvedli vše!

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bull Christian Horner sebevědomě prohlásil, že letos odhalili jen zlomek svého potenciálu, přestože vyhráli oba tituly.

"Během této sezóny jsme čelili určitým výzvám, je to ale náročný sport a jako tým se stáváme čím dále silnějšími. Hodně jsme během posledních dvou sezón vyvíjeli. Loni jsme byli blízko vítězství, a pokud by nebylo dvojitých difuzorů, zřejmě by se nám to i povedlo," uvádí Horner.

"Využili jsme to ale letos v náš prospěch. Podařilo se nám vyvinout pro tuto sezónu auto, zatímco jsme i loni bojovali o šampionát - což je samozřejmě i cílem pro rok 2011. Existuje spousta pozitiv a hodně jsme se toho naučili. Viděli jsme jen zlomek toho, čeho je tato skupina schopná," pokračuje.

"Nebylo to jako záblesk mezi skálami. Každý loni říkal, že se McLaren a Ferrari tak soustředili na rok 2008, že málem nezvládli zpracovat změny pro rok 2009 - my jsme 2009 nezačali nějak brzy. Vyjeli jsme s dobrým autem, bojovali jsme o šampionát po celou dobu a byli také schopni vyvíjet dobré auto pro letošní rok. A to zůstává cílem i pro ten příští.


Christian Horner se v Abú Zabí raduje s Adrianem Neweym

"Jednalo se o vyvrcholení mnoha věcí, ale oddanost, odhodlanost a oběti, které jsme přinesli v oblasti času tráveného s rodinou, abychom dosáhli tyto výsledky, které máme, jasně vypovídají o skupině lidí, kterou máme a obrovské podpoře ze strany Red Bullu a Dietricha Mateschitze," dodává šéf Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy