Další Čech v F1: Josef Král bude testovat s HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Hispania dá tento týden příležitost třem talentovaným pilotům v testu nováčků: Pastoru Maldonadovi, Davidovi Valsecchimu a našemu závodníkovi Josefu Královi.

Pastor Maldonado, který je spojován s uvolněným místem ve Williamsu po Nicu Hülkenbergovi, byl oznámen již dříve. Tým HRT dnes potvrdil také Davida Valsecchiho a Josefa Krále.

Šéf HRT Colin Kolles řekl: "Sledovali jsme kariéru Josefa Krále mnoho let a vždy se zajímáme o mladé a talentované piloty. Po Josefově nehodě ve Valencii zažil v Abú Zabí velký návrat a my v jeho výkonnost vkládáme velkou důvěru."

Náš krajan Josef Král k tomu uvedl: "Splní se mi ve středu sen - svézt se s Formulí 1, bude to součástí testu mladých pilotů 2010. Již od té doby, kdy jsem začal v osmi letech s motokárami, jsem vždy chtěl sedět v monopostu F1. Testovat s týmem Hispania Racing v Abú Zabí je pro mě dalším velkým krokem.

Po mé velké nehodě letos ve Valencii jsem si musel dát přibližně 4 měsíce pauzu a byl jsem moc rád, když jsem byl zpět v závodním voze při posledním podniku série GP2. Jsem velmi vděčný za nabídnutou příležitost odjet svá první kola ve voze Formule 1 a jsem opravdu vzrušený."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy