Jak Domenicali hodnotí páteční tréninky

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali uklidňuje napětí uvnitř svého týmu. To je o něco větší poté, co McLaren zajel nejrychlejší čas.

Tým Ferrari podle Domenicaliho slov musí věřit nadále, že Fernando Alonso získá letošní mistrovský titul. Zatím není důvod k obavám, protože Fernando získal dnes třetí nejrychlejší čas.

Není to věcí sebedůvěry, ale toho, co se v budoucnu stane,“ uvedl Domenicali. „Viděli jsme, že McLaren je velmi, velmi silný. Musíme porovnat náš balík s McLarenem a Red Bulem. Bude to vzrušující. Očekávám, že zítra budeme svědky velmi zajímavé kvalifikace a v závodech se projeví velmi mnoho faktorů.“

„Potřebujeme štěstí a zachovat chladnou hlavu. Kdybychom v závodu reagovali emotivně, mohlo by to dopadnout špatně. Musíme se koncentrovat,“ dodal Ital.

Domenicali nechtěl spekulovat nad strategií jednotlivých týmů. Říká, že nejdůležitější ze všeho je soustředit se na vítězství: „Nesmíme zbytečně spekulovat, protože tak bychom snadno mohli prohrát. Musíme se soustředit na co nejlepší výsledek. Pokoušíme se zvládnout emoce, což je součástí naší práce.“

Domenicali tak zdůrazňuje, že v sobotu a zejména v neděli to nebude jen o technice, ale především o psychice jezdců i celého týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy